MITÄ ON MAMANET?

1/3
Mamanet on helppo ja hauska palloilulaji liikunnallisen elämäntavan ja yhdenvertaisuuden edistämiseen –sopii kaikenikäisille!

Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry:lle myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus lajin edistämiseen 1.1.2019 - 28.1.2020, sekä jatkorahoitus vuosille 2020 ja 2021. Hanke edistää hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa, yhdessä maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestön kanssa, erityisesti naisten ja tyttöjen keskuudessa. Vuoden 2020 aikana mukaan ovat tulleet myös ikääntyneet omalla "Soft Mamanet" -konseptilla.

Israelista lähtöisin olevan,  TUL ry:n (Suomen Työväen urheiluliitto) Suomeen tuoman lajin visiona on vahvistaa naisten sosiaalista kanssakäymistä, liikuntaharrastusta ja verkostoitumista. Tavoitteissa on onnistuttu loistavasti – Israelissa lajin suosio on noussut 15 vuodessa tasaisesti, pelaajia  on yli  7 000, ja laji on ehtinyt valloittaa myös mm. USA:n, Italian, Itävallan sekä Sveitsin. 
 

Mamanet kuuluu kansainvälisen urheilujärjestö CSIT:n  -Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateure - virallisiin lajeihin vuodesta 2005 lähtien.  Liiton maailmanmestaruuskisat pidetään joka toinen vuosi, seuraavat ovat Italiassa 2022 kesällä.

TUL ry vastaa Suomessa Mamanet -lajijaostossaan mm.
tuomari- ja sääntökoulutuksesta, sarjapeleistä sekä
kv. yhteyksistä CSIT -liittoon. FIMU ry:n Mamanet-hanke
puolestaan keskittyy hankkeen puitteissa levittämään lajia valtakunnallisesti monikulttuuristen jäsenseurojensa
ja verkostojensa kautta, ja hankkeen tavoitteiden
mukaisesti edistää kotoutumista ja liikunnallista
elämäntapaa lajin avulla.

Yhteistyöverkostomme on laaja, siihen kuuluvat mm.
Fimun jäsenseuroista 
Nelumbo ry,  Sumana ry  Portti ry,
Hakunilan kv. ry sekä Kohmu ry. Muita yhteistyökumppaneita
vuonna 2021 ovat olleet mm.  Helsingin kaupunki,
African Care ry ja Jade yhteisö. 
v.png
Nelumbo logo.jpg