MITÄ ON MAMANET?

1/3
Mamanet on helppo ja hauska palloilulaji liikunnallisen elämäntavan ja yhdenvertaisuuden edistämiseen –sopii kaikenikäisille!
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry:lle myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus lajin edistämiseen 1.1.2019 - 28.1.2020, sekä lisärahoitus vuodelle 2020. Hanke edistää hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa, yhdessä maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestön kanssa, erityisesti naisten ja tyttöjen keskuudessa. Vuoden 2020 aikana mukaan otetaan ikääntyvät sekä alakoululaiset heille suunnatulla helpotetulla Mamanetillä, jossa esim. verkko voi olla matalammalla tai pelataan pienkentällä. 
 
Israelista lähtöisin olevan,  TUL ry:n (Suomen Työväen urheiluliitto) Suomeen tuoman lajin visiona on vahvistaa naisten sosiaalista kanssakäymistä, liikuntaharrastusta ja verkostoitumista. Tavoitteissa on onnistuttu loistavasti – Israelissa lajin suosio on noussut 15 vuodessa tasaisesti, pelaajia  yli  7 000, ja laji on ehtinyt valloittaa myös mm. USA:n, Italian, Itävallan sekä Sveitsin. 
 
Mamanet kuuluu kansainvälisen urheilujärjestö CSIT:n  -Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateure - virallisiin lajeihin vuodesta 2005 lähtien.  Liiton maailmanmestaruuskisat pidetään joka toinen vuosi, ja tavoitteena on lähettää Suomesta historian ensimmäinen oma Mamanet-maajoukkue vuoden 2021 Belgradin MM-kisoihin.

TUL ry vastaa Suomessa Mamanet -lajijaostossaan mm.
tuomari- ja sääntökoulutuksesta, sarjapeleistä sekä
kv. yhteyksistä CSIT -liittoon. FIMU ry:n Mamanet-hanke puolestaan keskittyy hankkeen puitteissa levittämään lajia valtakunnallisesti monikulttuuristen jäsenseurojensa ja verkostojensa kautta, ja hankkeen tavoitteiden mukaisesti edistää kotoutumista ja liikunnallista elämäntapaa lajin avulla.

Yhteistyöverkostomme on laaja, TUL ry:n ja Fimun
lisäksi siihen kuuluvat jo jäsenseuramme

Nelumbo rySumana ry sekä Portti ry, Kisakeskuksen Urheiluopisto, 
Vantaan Sporttia Kaikille ry, Kirkkonummen Urheilijat
sekä Helsingin kaupungin liikunnanedistämisyksikkö.

Vuoden 2020 aikana tavoite on saada mukaan lisää seuroja sekä
muita yhteistyökumppaneita. Kiinnostusta ovat osoittaneet mm. 
KOHMU ry, Keravan kaupunki sekä osa vastaanottokeskuksista.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama
hanke 1.1.2019 - 31.12.2020


 

Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry

FInnish Multicultural Sports Federation 

Sporttitalo, Valimotie 10, 00380 Helsinki, FIN

© 2019 by Trademark.
Created by Hanna Sarkeala with Wix.com